Tuesday, 20 December 2011

Tingkat 29..DBP, Kuala Lumpur.

Tak tinggi pun tingkat 29 ni. Naik lif sekejap cuma. Kalau handalan naik tangga, barulah berasa tinggi. wraft3..wuuuYooo. Naik jugak aku kat sini ya. Tak pernah terbayang tu. kui3.. Langsung tak gayat bro. kah3. Orang 'gedeber kecek'. Kalau buat tejunam payung terjun pun belum sempat terbuka. Jangan coba-coba. Kalau nak coba, jom pakat ramai-ramai kita pergi menara KL. Nak tak? Wah!! Best nyerr..kan2. Jom

Bayangkan anda semua berada di puncak menara KL, 
pejamkan mata,
tiba-tiba, sekawan burung mengipas sayapnya,
rasakan angin menampar manja pipi gebumu,
bajumu berliuk lentuk dihembus bayu,
(waitttt..ambik gambar sekeping
nak masuk dalam blog..
hahhahahahha...)
tudungmu sudah terpeleot tuu...hahhah.
Baik, buka matamu.
Pandang atas dulu,
Haa baru boleh pandang bawah..
Waaaaaaa....(bagi yang penakut la).. 
(aku tak..malu-malu je..:)

Okey.. Dushhhh!!! 
kamu ditolak dari belakang..
Dumm jatuh katil..
kah3..
(imaginasi & sensitivi & kreativiti )




Dayah UTM dan Fana UIAM


Jannah yang tinggi


kenangan dengan mereka-mereka

Monday, 19 December 2011

Detik Itu Berlalu pergi

Sebenarnya best tau apa yang telah kita lakukan kalau difikirkan balik. Banyak mencipta kenangan dan pasti satu hari nanti kita akan mengingati detik-detik yang telah berlalu itu. Yang pasti pelbagai fenomena telah tercetus hinggakan nak gelak je terusss..:)

 Nak upload video yang lama-lama, tapi sayang ngakk bisak. awat la pulak.. Best plak tengok. Tapi tak boleh nak kongsi ketawaku ini dengan korang..kih3. Tapi takpa.. Akan ku coba dilain waktu. yiiihiii...

Nah, saksikan video yang ini.. Tunggu ataupun random dulu ye. Best ni, rugi kalau tak tengok..kah3.

Ala, tetap tak boleh nak upload. Ni telah mendatangkan marah. waaaaa.. Aku tak nak kacau roomate ku nak study. Susahkan dia pulak nak convert video ni. Tak boleh nak upload video ni kat blog sebab dia play in winamp, lau gom ke VLC ke boleh je nak upload. Hmm sabar ajo la.. Rugi korang tak dapat tengok. haha. Tengok yang ni je boleh upload.kah23..


maap Lah nga Cda nggak ada..kih3










Saturday, 17 December 2011

BBX3407 kat rumah PERIBADI MULIA, Kajang.

Anak kecil yang tidak mengerti
tidak tahu apa-apa
belum kenal akan kehidupan
kekosongan jiwa mereka
terserlah di mata hati. 
Kehadiran kami dirai mesra
merasa erat benang kasih yang dihulur
tanpa segan menyambut jua.













Apa Pun Tak Boleh

Hari Jumaat yang dah 2,3 hari yang lepas, pagi tu kita orang yang minor seni persembahan telah membuat sebuah pementasan kat rumah anak yatim nun di Kajang. Tak jauh tak dekat jugak. Tol singgit pegi dan singgit balik.

Lepas balik tu dalam pukul 11 lebih, terus pi fakulti sebab ada kelas jam 3 hingga 5. Siap ada presentation lagi tu. Tapi, of cof la baca slide je kan. wraft3. Then balik bilik nescaya la penat kan.

Nak kata yang amat penat tak dek la macam tu sekali kan. Tapi, yang anehnya, kenapa aku ngan Cda boleh tidur dari ptg sampai esok pagi. hmmm Apa pun tak boleh.

Since 6pm to 6.40am tomorrow. Wah!! Mujur bangun tu tak gilak haku.. kah345. Mencatat sejarah tu babe. Kalau kat rumah, mau di hayun dengan batang kelapa aku..hihi. APA PUN TAK BOLEHh DAa.. benar-benar keterlaluan. Masya ALLAH..

Semalam

Tengok, ku dah kena selesema. Nak tidur pun tak berapa best kerana bernafas dengan hidung sebelah. Yang sebelah lagi tentulah tersumbat kan.kih3.. Dah lama selesema ni nak datang, tapi dia malu-malu. Ni je dia berani nak serang aku yang kuat ini. Arghh. Cabaran kecik je ni. Kena air rahmat sejak kebelakangan ini. Best apa main hujan. whooohoo..Apa yang aku mengarut ni kan.hahhaha. Tak rock pulak gelak hahaa. ni baru rok. kah34.

Semalam pergi Mines. Makan tokayaki ngan oreo mc flurry bersama Shahieda. Pening kelapaku nak habiskan tokayaki itu.. Huishh. Then tunggu seorang kawanku yang lambat tiba kat escalator kat tepi tgv cinema. Punyalah banyak ragam manusia ni. Macam ni,macam ni lah, macam tu. Sekali macam ni daaa..Pastu kawanku pun datang. Esok-esok kita tengok lagi yer Da. kah4.. Okey:) Tengok orang nyanyi. Melody Idol. Huuuuuuuuu.

 ku think in this ingredient have so many monosodium glutamat. That's why i got dizzy2..

The winner whoooo.. yahooo..yabedabudu.. opps 

haa.. ni sebelum pi tengok miss the wave..kah34

Tuesday, 13 December 2011

Gracias Mi Amiga

Korang memang rockk. Ada siempre jiwa karat uu. Ko nak main angin jah? kah3. Bicara Nozieliana pun main angin jugak.. Beli kek mangga nah. Time kasih zi. Ada. Nati ku balas tahun depan ye. Ku tulis yang main angin kuat gitu deh. kah3.. Nak tahu ke apa yang ku ceritakan ini... ta tra tra



Mekasih Da. Terharu ku baca. Nice card.

Mekasih Zi. Manis kek ini. Like Tuan like cake

Kasih dan sayang dalam ni.. hihi

Yummy2.. sejuknya...

Monday, 12 December 2011

Mak & Ayah..

Pada tanggal 13 Disember 1989, mak aku sakit perut. Dah 9 bulan 10 hari kot mak bawa aku ke sana ke sini dan kemari. Aku rasa, aku tak pernah meragam kot masa dalam perut mak tu. Emm tak kan mak. hihi. JENG3, pada waktu Asar, aku meronta-meronta mahu keluar untuk melihat alam yang fana ini. SubhanaALLAh, wuyoo.. aku pun terkeluar tanpa bidan sempat menyambut aku. Adushh..aku melambong ke arah suatu tempat. Ades.. Sakitnya mak. Aku tahu mak lagi la sakit. Aku pun sakit jugak. kah3. Masa tu beranak kat rumah. Tak sempat nak pi Hostipal. Arghh bedal sajalah. Aku rasa akulah antara bayi yang paling comel di antara bayi-bayi yang beranak pada tanggal tersebut. wraft3.. Well, mak dan ayah serta akak-akak dan abang-abang yang terdahulu dariku itu, terima kasih kerana melahirkan dan menjaga aku serta memberi segala perlindungan dan perhatian selama hayatku ini. Jasamu tidak mungkin bisa ku balas. Namun ketahuilah oleh mu semua. AKU BISA MENGGANAS menakluk dunia ini..hahaha.. kenyataan berani dari aku yang bergelar aku. vivittt

i LOVE mi familia mucho3

Sunday, 11 December 2011

BBX3407

Dahlia di Alam Magika merupakan sebuah teater kanak-kanak yang akan di pentaskan pada 16 Disember ini. Cerita ini tidak diadaptasi dari mana-mana lakonan samada di dalam mahupun luar negara. Banyak peristiwa yang telah berlaku sepanjang latihan mahupun sepanjang kelas BX3407 ini berlangsung.

Dari itu, dapat dijadikan panduan serta pengajaran kepada sesiapa yang bakal menjadi actress mahupun actor satu masa nanti. Sentiasalah menjaga disiplin dan menepati masa. Jangan biarkan kumpulan anda berada dalam kesusahan. INGAT!! Sesebuah kumpulan itu penting jika kita bekerja di bawah satu kumpulan.

Ada beberapa shoot cantik semasa latihan hari Jumaat lepas..hihi..



Dari kiri : Bunga, Melor, Arnab dan mulut Nenek

Nenek dan tahi lalatnya, Dahlia dan Ulat Bulu..

Nak tahu perkembangan selanjutnya.? Anda semua harus tunggu selepas 16hb ya.. Daa

Saturday, 10 December 2011

SEDINGIN PETANG

Best betul main hujan ramai-ramai. Tapi only 3 of us. Kira ramai jugak la. Lebih dari sorang kan. wraft3.. Nanti hujan datang lagi, kita mandi lagi ya. hureeyy reyy reyy..

video

Thursday, 8 December 2011

Dulu Kini dan Selamanya Bersama

Bersamamu ku rasa indah
Bersamamu ku rasa bahgia
Bersamamu ku rasa sekejap.

Terkenangkan mu ku jadi rindu
Terkenangkan mu terukir senyum.

Pabila kau tiada ku rasa sunyi
Pabila kau tiada ku rasa kosong.

Semua yang berlalu manis teramat
Kenangan kau dan aku
Sentiasa mekar
Sentiasa bercambah
Tidak sekali hanyut..

Majlis Pertunangan Nor Liyana

Ika,Along,Noli,Aku,Iza & Ayu

Iza & Pendi.kah3

       Aku, Noli & Ika berlatarkan bendang

Banyak kenangan dengan kalian yang tak mungkin aku lupakan.

Tuesday, 6 December 2011

RINDU PADAMU

Detik masa terus berlalu tanpa menanti sesiapa dan semakin hari umur kita pun akan meningkat bersama pengedaran masa. Kita semua dilahirkan di dunia ini melalui seorang yang bernama ibu. Begitu besar peranan dan jasa insan yang bernama ibu.
Oleh itu renungkanlah sejenak apakah yang telah kita lakukan untuk membalas segala budi ibu ini. Sekurang-kurangnya peluk dan ciumlah ibu masing-masing yang dapat berjumpa atau sekurang-kurangnya telefon ibu bagi mereka yang duduk berjauhan. Sungguh, bila dekat dengannya kita tak pulak nak bermanja-manja dengannya. Tapi bila jauh, barulah rasa rindu itu bertandang di hati. Lepaskan egomu, lucutkan perasaan malu itu. Tunjukkan padanya yang kita sayang sangat-sangat kat ibu kita.






                         I LoVe You moM....





Ada Gaya Ning Tak?

Sunday, 4 December 2011

Hari Sakit Tumit Sedunia

Hari semalam dengan hari semalam merupakan salah satu hari yang paling memenatkan tetapi best kalau dihayati dalam hidup aku. Hari yang semalam aku balik rumah akak kat Shah Alam. Tak lama pun tunggu bas komuter jugak tak lama tunggu komuter dari Serdang menuju ke Rawang sampai. Sekejap je. Tapi sayang, aku nggak bisa duduk. Ramai tumo orang. Sesekali ada jugak peluang aku nak berenut temapt kosong tu, tapi emh malas la nak berebut ngan orang yang tak berapa nak rok. Mendatangkan marah adalah tengok aksi kesungguhan yang dipamerkan oleh mereka itu. Sungguh tak berapa sopan.

Seterusnya komuter tiba di KL Sentral. Aku pun bertukar haluanla. Dari sayap kanan, beralih ke sayap kiri. Naik la komueter menuju ke P.Klang. Ada orang ni aku tengok kan. eeii geram betol. Buat lalak penim la pulak bila tengok ada akak tu bawak baby, tapi sayang akak tu tetap berdiri dengan baby di tangannya. Yang budak ni pulak, masih meneruskan kepeningannya itu. Lagi sekali tak berapa nak sopan. Al kisahnya aku pulak, berdiri terus di sepanjang 14 stesen. Huh! betapa sakit tumitku ini. Tapi ku gagahkan semangat. Akhirnya, masa yang tunggu telah tiba. Yabedabudu. Aku dapat duduk. Yeay.. Hureeii. Dapat duduk hanya untuk yang last stesen, iaitu dari Batu 3 ke Shah Alam. Tapi tak pa. Masih ada rezeki di situ. 

Akhirnya, perjalanan aku yang jauh pun sampai jua. Tapi malang sekali, my akak still tak ada menunggu aku kat stesen komuter tu. Tak patot langsung. Akhirnya aku ambik keputusan drastik. Aku berjalan kaki secara slow rock di sepanjang jalan. Ini kerana rumah akak aku ni tak jauh sangat pun dengan stesen itu. emm panjang jugak cerita ini ye. kah3

Baik. Hari semalam selepas hari yang semalam tu pulak, aku dan kakak-kakak serta anak keponakan telah meramaikan orang pergi memeriahkan jom heboh kat Bukit Jalil. Saja nak bagi sokongan kat TV3. kih3. Mujurlah tak berapa nak panas. Tapi, akibat ramai orang yang berebut nak ke sana dan ke mari, jadi berpeluh jugaklah ketiak masing-masing. Orang ramai berasak-asak membeli barang jualan. Kalau tengokkan paper bag masing-masing, hmmm kat mana lah nak disimpannya. Aku pulak berebut nak dapatkan hadiah. kah3. tak cara kokram doh. Ambik gambar pun kaluk jugak. Lepas tu, kita orang buat handalan lagi. Pergi mengunjungi Mines pulak. Sabarlah kaki. Apa nak buat. Dah tugas kan. Apa yang bisa dingomong is hari-hari tersebut sememangnya capek, namun berlalu dengan smooth and silky.